Caritasova kuća „Bl. Alojzije Stepinac“, Brezovica

Caritasova kuća „Bl. Alojzije Stepinac“ zbrinjava djecu i mlade s tjelesnim i mentalnim oštećenjem. U rujnu 2015. četiri tima udruge, Tea i Šira, Vida i Astra, Matea i Kaira te Sara i Rio, posjetili su Caritasovu kuću s glavnim ciljem da pruže djeci fizičku i mentalnu stimulaciju uz opuštenu zabavu.

Svaki je tim odabrao svoje područje rada i u svojoj radionici kroz niz prilagođenih aktivnosti djeci ponudio jedno sasvim novo i jedinstveno iskustvo interakcije sa psom. Teme radionica su bile raznolike, od poticanja pet osnovnih osjetila, razvoja grube motorike, suradnje i praćenje uputa do opuštanja i uživanja u senzorici koju samo pas može pružiti. Djeca koja su sudjelovala također su bila vrlo raznolika. Imali smo četiri vrlo različite grupe tako da je svaka bila izazov za sebe. Neki su mogli sudjelovati u svim zamišljenim motoričkim aktivnostima dok su za neke, u kolicima i s teškim intelektualnim teškoćama, bile prikladnije bazične osjetilne aktivnosti. No svi sudionici, i djeca i odrasli, uživali su u emocionalnom efektu uz smijeh i veselje zbog novog iskustva.

Sva djeca za kraj su dobila fotografiju naših pasa kao uspomenu i nagradu za sudjelovanje. Vjerujemo da će im ovo iskustvo ostati u dugom sjećanju i biti motivacija za sudjelovanje u mnogim drugim aktivnostima u kojima će ostvariti svoje pune potencijale.

Zahvaljujemo Brezovici na pokazanoj dobroj volji za organizaciju ove radionice i veselimo se daljnjoj suradnji!

0