Počela edukacija osam timova

Početkom listopada 2014. godine udruga je započela edukaciju osam timova. Ovo je ujedno i prva organizirana edukacija timova voditelja i pasa pomagača u Hrvatskoj, a omogućiti će zainteresiranim osobama i stručnjacima iz struke, da usvoje potrebno znanje za uključivanje svojeg psa u terapijske i odgojno obrazovne aktivnosti.

Predviđeno trajanje edukacije je do lipnja 2015. godine, a tijekom tog vremena polaznici će slušati teoretska predavanja iz područja edukacijske rehabilitacije, razvojne i savjetodavne psihologije, primijenjene etologije (ponašanje i dobrobit pasa), usvajati će vještine rada sa psom, odlaziti na praktičan rad u različite ustanove, te u konačnici raditi pod nadzorom mentora. Oni kandidati koji u svim segmentima rada zadovolje postavljene kriterije, postati će certificirani terapijski tim.

Teoretski dio edukacija održava se u prostorima Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, dok će se praktičan rad s psima odvijati u prostoru koji je udruzi dodijelio Grad Velika Gorica.

 Polaznicima edukacije želimo puno uspjeha!

0