Predavanje u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava

Na poziv Marine Jurčević, prof. rehabilitator, 09.siječnja 2015. godine održali smo predavanje za djelatnike i stručne suradnike Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. Na predavanju je sudjelovalo 50-ak stručnih suradnika Centra uključujući rehabilitatore, logopede, socijalne radnike, profesore, pedagoge i psihologe. Predavanje s ciljem upoznavanja sa specifičnositma uključivanja pasa pomagača u odgojno-obrazovne procese prilagođeno je stručnom kadru Centra.

Sudionici su imali priliku slušati o načinima uključivanja pasa pomagača u razne aktivnosti, doznati zbog čega najčešće upravo pse uključujemo u ovakve aktivnosti, te kroz vrlo jednostavnu vježbu i sami su uvijedli način na koji pasa pomagača utječe na razvoj motorike, govora, osjećaja društvene pripadnosti i samokontrole.

Predavanje je nadmašilo naša očekivanja velikim odazivom ali i pokazanim izuzetnim interesom za ovakav oblik rada. Stoga, na kraju predavanja su usljedila mnoga zanimljiva pitanja, a jedno od nama najdražih je svakako „Kada nam možete doći?“.

Zahvaljujemo se Marini Jurčević na pozivu i organizaciji, te ravnateljici Centra dip.socijalnoj radnici Tatjani Tarandek na iskazanom interesu.

Ako je uspješnost ovog predavanja pokazatelj rada udruge u 2015. godini, tada možemo slobodno reći da će biti radno, zanimljivo i vrlo plodonosno!

0