“Nađi svoj trag” – projekt u suradnji s Dječjom knjižnicom Marina Držića

Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” odobrila je projekt “Nađi svoj trag” čiji je nositelj Dječja knjižnica Marina Držića, a suradnik na projektu je naša udruga. Ovim projektom omogućena su sredstva za opremanje prostora knjižnice i provođenje radionica naših terapijskih timova. Nakon prilagodbe prostora i nabavka dogovorene opreme za prostor i za pse krenuti ćemo s radionicama.

Teme radionica su raznolike, no sve aktivnosti će biti pomno prilagođene samim korisnicima u dogovoru sa stručnom službom ustanove iz koje dolaze. Osim suradnje s lokalnom zajednicom kroz ovaj projekt cilj nam je podizati interes za aktivnosti knjižnice uključivanjem psa pomagača u radionice.

Organiziranjem tematskih radionica djecu u knjižnici čeka uvijek dobro raspoložen pas, spreman na igru i druženje, što motivira djecu za posjet knjižnici. Praksa u svijetu pokazuje da je doprinos kućnih ljubimaca u svakodnevnom životu djece blagotvoran te da pas sudjeluje u kreiranju pozitivnih reakcija, naročito one s teškoćama u razvoju. Tako motivirana djeca imaju veću tendenciju dolaska i boravka u knjižnici te korištenja i njenih drugih kapaciteta.

Nudeći inovativne programe za korisnike knjižnice, direktno utječemo na poboljšavanje uvjeta i kvaliteta življenja u toj zajednici. A to je naš doprinos zajednici. Veselimo se novim izazovima u 2015. godini!

0