Psi pomagači na odgojiteljskom vijeću Dječjeg vrtića Žirek

Vrlo zanimljivo nam je bilo održati interaktivno predavanje na odgojiteljskom vijeću Dječjeg vrtića Žirek. Na poziv i uz odličnu organizaciju stručne suradnice logopedice Petre Žuvele proveli smo šezdeset edukativnih i zabavnih  minuta u društvu 50-ak odgajatelja i stručnih suradnika, zaposlenika ovog dječjeg vrtića. Predavanje smo prilagodili kako bi upoznali prisutne s radom udruge, našim ciljevima, metodama i osnovnim postavkama rada sa psima pomagačima.

U drugom dijelu predavanja demonstrirali smo kroz četiri aktivnosti na koji način pas može biti uključen u odgojne, edukativne i terapijske procese. Prikazali smo kako uobičajene aktivnosti i igre, uz malo izmjene mogu uključili psa i na taj način podići nivo motivacije, razinu emocionalnog doživljavanja što direktno utječe na ciljana razvojna područja. Osvrnuli smo se i na važnost poticanja razvoja kroz igru, kao prirodnog načina razvoja sve djece, s teškoćama i bez.

Reakcije su bile odlične, a komentar ravnateljice vrtića Sandre Crnić govori sam za sebe: „Bilo je odlično, samo mi se čini da je 4 aktivnosti bilo nekako premalo, ja bi voljela da ih je bilo 44!“.

Veselimo se suradnji s odličnom ekipom iz Žireka.

0