Upoznajte naše voditelje i njihove pse pomagače

Tea Selaković, prof.rehabilitator
Status: Stručni voditelj
Područje rada: AAT
Pas: Šira

Sada više ne mogu zamisliti svoj rad bez Šire, ne toliko zato što djeca nevjerojatno lijepo reagiraju na nju, već zato što je uz nju svaka vježba, aktivnost, zadatak obavljen s osmjehom, znatiželjom i velikim sjajem u očima. Vjerujem kako rad s djecom s teškoćama ne smije biti dril, suhoparno ponavljanje ili prisila. Želja mi je bila da djeca s teškoćama na našim vratima ostave svoju teškoću i budu samo djeca, sretna, opuštena te da se kroz igru razvijaju u najbolju verziju sebe. A upravo to dobivam uključivanjem Šire u svoj rad.

Matea Novosel, psiholog
Status: Stručni voditelj
Područje rada: AAT
Pas: Kaira

Oduvijek sam željela spojiti svoju struku s ljubavlju prema psima i radu s njima. Vidjela sam pozitivne učinke rada sa psima, no nisam znala kako ih integrirati u rad s korisnicima dok nisam krenula na edukaciju udruge Psi pomagači. I prije nego što smo krenule na svoj pomagački put, znala sam da moja mješanka škotskog ovčara Kaira ima potencijala za rad s ljudima, osobito djecom. Njezina motivacija za razne aktivnosti (od raznih sportova u kojima smo se okušale, pa sve do poslušnosti i dog dancinga) spojena s ljubavlju koju je iskazivala prema ljudima, govorili su mi da je ona pravi pas za taj posao. Blagodati koje donosi pas – kojima sam svjedočila u našim radionicama i u radionicama naših kolega – bile su višestruke, ali ono što me najviše privuklo je odnos koji stvaraju korisnik i pas. Način na koji pas dotiče dječje srce je nezamjenjiv.

Vida Živković
Status: Voditelj
Područje rada: AAA
Pas: Astra

Audiovizualna sam i književna prevoditeljica. Od 2008. proučavam podučavanje i ponašanje pasa, otkad sam dobila aljašku malamuticu Astru, s kojom sam i trenirala za potražne akcije te polagala ispite. Prošla sam edukaciju na Karen Pryor Academy i bavim se podučavanjem klikerom i bez prisile. Jedan sam od osnivača udruge Psi pomagači jer oduvijek s Astrom to želim raditi, no prije u Hrvatskoj za to nije bilo puno mogućnosti. Moja je najveća motivacija s Astrom pomagati onima koji najviše trebaju pomoć da bi im život bio bolji, a usto i zadovoljiti Astrinu golemu potrebu za kontaktom s čovjekom i neutaživu znatiželju. Osim korisnika i Astre, takvim radom mnogo dobivam i ja. Sretna sam kad vidim da se netko otvori, osmjehne, iskorači, osjeća sigurno ili motivirano ili u bilo čemu napreduje između ostalog i zbog Astre i mene. Sudjelujem u raznim projektima i aktivnostima udruge, čiji sam koordinator, a moja je vizija širenje aktivnosti u koje su uključeni psi pomagači u sve relevantne segmente našega društva!


 
 

Sara Essert
Status: Voditelj
Područje rada: AAA
Pas: Rio

Ulazak u svijet pasa pomagača me odmah jako privukao, jer odlično spaja dvije strasti koje oduvijek nosim u sebi – školovanje pasa i (edukacijski) rad s djecom/ljudima. Školovanjem pasa i njihovih vodiča bavim se već 20ak godina. Prije majčinstva sam u KOSSP-u „Zagreb“  sa svoja dva psa (bradatim kolijem Totom i border kolijem Capom) bila višegodišnja aktivna natjecateljica i reprezentativka u agilityju, radu spasilačkih pasa i poslušnosti.  Uz to sam i licencirani voditelj Hrvatskog kinološkog saveza za tečajeve poslušnosti po programu Ispita za psa pratioca i tečajeva za rad spasilačkih potražnih pasa. Po struci sam biolog i trenutačno sam zaposlena na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta kao postdoktorand na Botaničkom zavodu. Rio je kineski kukmasti pas, inteligentne prirode i prekrasne dobroćudne naravi. Gledati koliko topline nosi gdje god se pojavi i biti njegov partner na radionicama, za mene su čista radost i privilegija.”

Child Prodigy
Head of Marketing

It took him 10 minutes and 23 seconds to master all of Mozart’s musical works. He Solved his first Rubik’s Cube at 2 months old, with 4 moves in 14 seconds.

Chuck Norris
Head of Security

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas faucibus mollis interdum. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.


 
  • I have downloaded 8 themes from themeforest. This has been the easiest to customize out of them all. I’ve never turned a website around so fast! I’ll be looking for more themes from TrueThemes in the future. Thanks!–TrueThemes Customer

  • I have purchased the Karma Theme and can completely recommend it. The training videos are wonderful, very clear and concise with detailed instructions and demonstration. The Technical Support has also been wonderful, the response time on a issue I had was phenomenal, plus the solution to my issue was provided in a very clear manner. I will be using Karma on my next project as well.–Janet

  • We are so AMAZED by the exceptional skills and professionalism that TrueThemes has showed our law firm. Their excellent support, fast ticket response and vision into design is top notch! We love this Karma theme and we’re so happy with the incredible assistance we’ve received from TrueThemes! Keep up the great work guys!! And Thank you!–TrueThemes Customer